torstai 12. toukokuuta 2016

Tauko tekee hyvää


Teki muuten hyvää niin ihmiselle kuin hevosellekin. Rölli oli niin paljon energisempi ja innokkaampi tekemään taas töitä viikon lomailun jälkeen. Oli ihan ilo huomata, että kentälle meno ei aiheuttanutkaan sellaisia en muuten tosiaan mene -reaktioita. Sama vaikutus oli myös tänne ohjien toiseen päähän - muistin taas miten onnekas ja kiitollinen olen näistä eläimistä.
  Kävin kävelemässä alkukäynnit maastossa. Miksi en ole edes ajatellut, että myös alkukäynnit voi käppäillä maastossa, eikä niitä pelkkiä loppukäyntejä. Heppa on iloinen ja sopivan pirtsakka, ratsastaja on iloinen ja sopivan pirtsakka. Viikonloppuna olisi taas valmennuksen vuoro ja vihdoin pääsen Röllillä paikan päälle. Ihan pakko käydä nyt kesällä ajamassa itselle se pikku e -kortti, niin ei tarvitse ruinailla kyytejä ja jäädä muiden menemisistä riippuvaisiksi.  Laukka paranee laukannostoilla. Tämänkin olen huomannut tällä viikolla. Rölli on muuten oppinut myös ääniavun laukannostolle, mahtavaa. En tiedä onko siitä hirveästi hyötyä muuta kuin juoksutuksessa ja mahdollisesti irtohypytyksessä, mutta onpahan mulla nyt älykäs hevonen. (just kidding :D) Nyt on muuten jo mahdollisuus mennä pellolle – ajattelin tänään rohkaistaa mieleni ja kipittää kohti peltoa. Olisi kunnolla tilaa ja askel saisi varmasti muutaman sentin lisäpituutta ja lennokkuutta kun siellä painelisi menemään.


Ratsastan usein joko ihan aikaisin aamulla tai sitten myöhään illalla. Arkisin se kallistuu lähinnä iltaan, koska aurinko armas paistaa nykyään jo siihen iltayhteentoista asti. No, ihan silloin en enää hyppää selkään tai kolistele talliin häiritsemään hevosia, mutta ei tee tiukkaakaan olla vielä ysiltä tallilla. Unohdun myös aina ratsastuksen jälkeen huoltamaan hevosia ja piipertämään sinne vielä vaikka mitä. Ajattelen, että hevonen on kokonaisuus ja fysiikaltaan about samankaltainen kuin ihminenkin. (Tottakai hepan lihakset on vähän isompia ja muuta sellaista) Ihmisen fysiikka ja hyvinvointi on aina ollut sydäntäni lähellä ja minua kiinnostaa erityisesti se, miten kroppa palautuu mahdollisimman hyvin urheilusuorituksesta. Urheilusuorituskin on elimistölle stressitilanne, uskokaa tai älkää. Sen takia tykkään käyttää pientä käsikäyttöistä laseria aina säännöllisesti pollejen lihaksille treenin jälkeen tai muuten vaan.

Meillä siis kotikäytössä Handy Cure -laser. Yksi parhaimmista eduista kun perhepiiriin kuuluu hevoshieroja - saa käyttöönsä kaikenlaista tilpehööriä. Voin tehdä tästäkin ihan erikseen oman postauksen, mutta kerron nyt tässä ihan lyhyesti, jos joku ei tiedä mikä laserin toimintaperiaate on tai mihin sitä käytetään. Laseria on siis käytetty jo kauan kivunlievitykseen, nivelille, lihaksille ja lihaskalvoille. Auttaa tulehduksiin, parantaa mikroverenkiertoa sekä edistää solujen uusiutumista. Handy Cure on hoitava laser, siitä ei siis tule samanlaista säteilyä, mitä esimerkiksi kosmetologisissa toimenpiteissä käytetään. Sitä ei juurikaan tunne, mutta huomaan, että koska hevosella on paljon herkempi tuntoaisti kuin ihmisellä, tuntee se myös säteilyn selvemmin. Olen käyttänyt kyseistä laitetta myös omaan loukkaantuneeseen polveeni ja olen huomannut, että se selvästi auttaa muunmuassa kipuun. 
Samoin se siis auttaa hevosellekin.  
                                                              Tämän postauksen sijaan meikäläisen olisi pitänyt kirjoittaa äikän esseetä, mutta ehtiihän tässä... :D Onko teillä mitään kikkakolmosia hevosen hyvinvointiin, liikuvuuteen tai palautumiseen liittyen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, kunhan ne eivät sisällä turhia asiattomuuksia. Jokaiseen kommenttiin pyrin vastaamaan!