tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kesä, oi kesä, olen ikävöinyt sinua jo syyskuusta

Mielikuvissani kesä on aina lämmin, yöt valoisia, sateet ovat korkeintaan raikkaita minuutin mittaisia kuuroja ja aurinko paistaa. Todellisuudessa aamulla ruoho kastelee jalat, päivällä on liian kuuma ratsastaa, polttiaiset ja kärpäset pörräävät ja ihottumaloimet on revitty rikki alle viikossa.
  Noh, ehkei ihan niinkään. Melkein ainakin. Kaikki kesäihottumahepan kanssa toimivat ainakin tietää sen miten loimet menee rikki. Ainakin toivottavasti vai onko meidän hepat muka ainoita? :D Syksyllä ja keväällä ei koskaan tiedä kumpaa ikävöi enemmän - pikkupakkasia ja puuterilunta vai lämpimiä juhannuspäiviä. Molemmissa on puolensa. Ihan oikeasti on - tiedän että siellä on niitä jotka ovat henkeen ja vereen kesäihmisiä, mutta on se talvikin ihan yhtä kiva!


Kummasti herää tässä vaiheessa muuten halu suunnitella kesää. Olisi mahtavaa viedä hepat vähäksi aikaa mökille laitumelle ja ratsastella siellä rauhallisia metsäteitä - tulisi vähän vaihtelua ainaiseen puurtamiseen. Ehkä se onnistuisi, saa nähdä. Olisi muuten ihan mahtavaa päästä uittamaan hevosta! En ole tainnut koskaan uittaa hevosta muuta kuin vähän käynyt rantavedessä pärskimässä. Sekin varmaan pitäisi kokea - ehkä tänä kesänä?


Ja ennen kesää olisi muuten hankinnassa se pitempi putki - vihdoin! Ei sitten muuta kuin kamera käteen ja räpsimään. Kävi muuten pieni kämmi tuon analogisen kameran kanssa (mikä se on? filmikamera?) heheh... Ostin siihen tosiaan filmirullan tammikuussa ja nyt viime viikolla otin viimeiset kuvat ja ihmettelin, että miksi ihmeessä se kelaa filmiä yhä, vaikka filmin pitäisi olla jo loppu. Noh, pikaisen selvittelyn jälkeen selvisi, että eihän se filmi ollut kelautunut koko aikana eikä näin ollen yhtäkään kuvaa ollut kyseiseltä ajanjaksolta tallentunut. Voihan kökkeli. Noh, nyt uusi yritys.


Ehdottomin lempijuttuni kesässä on se valon määrä josta olen ennenkin puhunut. Rakastan valoa kuin hullu puuroa (mikä ihmeen sanonta tuokin on). Tuntuu, että aikaa riittää loputtomiin ja ratsastamaankin voi mennä vaikka yöllä! Okei, no ei ehkä ihan. Kesäillat on niitä täydellisimpiä. Oon nyt ihan uppoutunut tähän kesäfiilistelyyn, rakennan jo mökkisoittolistaani ja suunnittelen, mitä kaikkea teen hevosten kanssa kunhan vain lämpö alkaa meitä helliä. Esim. menen laitumelle ja hyppään hevosen selkään chillaamaan. Heh.
  Kesällä on muuten ihan ääretön määrä erilaisia hevostapahtumia! Tarkoitus olisi mennä tottakai katsomaan islanninhevosten SM:t, suomenratsujen kuninkaalliset ja kaikkia muita mahdollisia joita eteen tulee. Parasta!


P.S. Oon varmasti unohtanut kertoa, mutta jos kaikki menee hyvin, on meidänkin tallilla kesän alussa kaksi pitkäkoipista silkkiturpaa... Hihih. Tosiaan, varsauutisia. Kerron näistä sitten erikseen erillisessä postauksessa - saatte kuulla vähän mahdollisia väriyhdistelmiä ja muita kutkuttavia asioita ;) Nyt jätän teidät haikailemaan kesää ja miettimään vaikka mahdollisia kesäsuunnitelmia! 

Onko teillä kesäsuunnitelmia, hevosiin liittyen tai ilman hevosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! Kaikki kommentit ovat tervetulleita, kunhan ne eivät sisällä turhia asiattomuuksia. Jokaiseen kommenttiin pyrin vastaamaan!